
Eskişehir’de düzenlenecek olan “Vefatının 15. Yılında Kırım’ın Hafızası: Cengiz Dağcı” anma programı, 20 ve 22 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Program; Eskişehir Valiliği ve Anadolu Mektebi iş birliğiyle ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin katkılarıyla düzenlenecek.
İLK GÜN ESKİŞEHİR GEZİSİNİN ARDINDAN FATMA BALCI DOĞAN İLE SÖYLEŞİ YAPILACAK
Ziyaretçiler, Ali Güven Anadolu Lisesi Otelcilik ve Uygulama Oteline 20 Eylül’de saat 12.00’de giriş yaparken, saat 13.30 ve 17.30 arasında Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce verilen rehberlik hizmeti ile Eskişehir’in kültürel ve tarihî alanlarını ziyaret etme fırsatı bulacak.
Saat 18.00’deki akşam yemeğinin ardından, saat 19.15 ile 20.00 arası protokol katılımıyla bir tanışma toplantısı tertip edilirken saat 20.30’da ise eğitimci ve yazar Fatma Balcı Doğan ile “Sürgünün İhtiyar Kökü: Cengiz Dağcı” temalı bir söyleşi yapılacak.
PROGRAMDA ANKARA TÜRK DÜNYASI MÜZİK VE DANS TOPLULUĞU SAHNE ALACAK
Etkinliğinin açılış paneli, 21 Eylül’de oteldeki kahvaltının ardından Eti Sosyal Bilimler Lisesinde saat 10.00’da başlayacak. Prof. Dr. Gökhan Tunç, açılış panelinde değerlendirme konuşmacısı olarak yer alacak.
Saat 12.30’daki öğle yemeğinin ardından saat 14.00 ile 15.30 arasında düzenlenecek olan 2. ve 3. genel panel, sırasıyla Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi ve Hacı Süleyman Çakır Anadolu Lisesinde tertip edilecek. Panellerde sırasıyla Dr. İsmail Alperen Biçer ve Prof. Dr. Eylem Dereli değerlendirme konuşmacısı olacak.
Saat 16.30’da ise Ali Güven Anadolu Lisesi Otelcilik ve Uygulama Otelinde Prof. Dr. Nedim Ünal ile Cengiz Dağcı üzerine söyleşi yapılacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu Konseri ise aynı gün, saat 18.00’deki akşam yemeğinin ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Salonu’nda saat 19.30’da seyirciyle buluşacak.
KAPANIŞ PANELİ, PROGRAMIN SON GÜNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Program, 22 Eylül’de Eti Sosyal Bilimler Lisesinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan kapanış paneli ile sona erecek. Panelde değerlendirme konuşmacısı olarak Prof. Dr. Selçuk Atay yer alacak. Saat 14.00 ve 17.00 arasında ise Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü, Eskişehir İl Koordinatörü ve idareci katılımcıların yanı sıra danışman öğretmenler Prof. Dr. Selçuk Atay ve Atilla Yaramış tarafından “Anadolu Mektebi Öğretmeni Olmak” başlıklı bir toplantı düzenlenecek.