AB, Ukrayna askerlerinin eğitimi için özel misyon kuruyor

AB, Ukrayna'da 15 bin asker eğitecek

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 14:34
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin Ukrayna'da 15 bin askeri eğiteceği misyonun başlatılacağını belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna’ya sağlanan destek kapsamında 15 bin ordu personelini eğitecek askeri misyonun yarın resmi olarak başlatılacağını duyurdu. AB ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla Brüksel'de bir araya gelen Borrell, AB’nin Ukrayna’da 15 bin askeri eğiteceği misyonun yarın resmi olarak başlatılacağını belirterek “Misyon birkaç hafta içinde operasyonel olacak” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA İÇİN ASKERİ YARDIM MİSYONU KURULACAK

Öte yandan, söz konusu heyet ile ilgili bilgi veren üst düzey bir AB yetkilisi, 15 ila 20 ülkenin katılım göstermek istediğini, AB topraklarında faaliyet gösterecek misyonun bir ayağının Polonya’da, diğerinin Almanya’da olacağını söyledi. Yetkili, misyonun 27 AB ülkesinin mühimmat ve ekipman için sağlayacağı ek 16 milyon Euro'ya ilaveten 107 milyon euro'luk bütçesi olacağını bildirdi.