
İşgalci Rusya 27 Ekim 2022 tarihinde sabaha karşı, Kıyiv bölgesindeki enerji altyapısına kamikaze İHA'ları ile saldırdı. Saldırı sonrası Ukrayna'nın başkenti ve orta bölgelerinde elektrik sorunları daha çok artmaya başladı.
Ukrayna Rusya Savaşı’nın dokuzuncu ayına girerken; Rus işgalci güçleri Ukrayna’nın kritik altyapı tesislerine saldırmaya devam ediyor. Rus ordusu, bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’in elektrik santrallerine kamikaze İHA'ları ile saldırdı. Saldırı sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı. Başkent ve diğer bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı.
Kıyiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleksiy Kuleba işgalci Rusya’nın saldırıları ile ilgili "Bu gece Rus teröristleri yine enerji altyapımıza saldırdı. Merkez bölgelerdeki teçhizatlar hasar gördü. Merkez bölgede tam bir elektrik kesintisinin önüne geçmek için enerji şirketleri daha katı kısıtlamalar getirmek zorunda kalıyor. Kıyiv bölgesi, Çernigiv, Çerkası ve Jıtomir bölgelerindeki elektrik kısıtlamasının büyüklüğü, enerji sistemindeki mevcut duruma bağlı olarak düzenlenecektir" dedi.
RUSLAR, KAMİKAZE İHA'LARI İLE SALDIRDIUkrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kırılo Timoşenko, bölgedeki yangını söndürmek için tüm ekiplerin çalıştığını aktardı. Öte yandan, Ukrayna Devlet Acil Servisi, Kıyiv bölgesindeki altyapı tesislerine yönelik saldırıların İran yapımı kamikaze İHA'ları ile gerçekleştirildiğini bildirdi.