Türk milli güreşçiler, Bulgaristan'da şampiyon oldu

Bulgaristan'da düzenlenen Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası'nda Türk milli güreşçiler Yasemin Adar ve Ahmet Duman, şampiyon oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2023 12:31
https://www.qha.com.tr/

Bulgaristan'da 2 Mart Perşembe günü başlayan ve 5 Mart'ta sona erecek Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası'nın üçüncü gününde Türk milli güreşçiler Yasemin Adar ve Ahmet Duman, altın madalya kazandı.

Türkiye Güreş Federasyonundan 4 Mart'ta yapılan açıklama ile kadınlar 76 kiloda Yasemin Adar'ın, erkekler serbest stil 57 kiloda ise Ahmet Duman'ın rakiplerini yenerek altın madalya kazandıkları duyuruldu.

TÜRK GÜREŞÇİLERDEN SOFYA'DA 9 MADALYA

Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası’nın ikinci gününde milli güreşçiler 7 madalya kazandı. 2 Mart Perşembe günü başlayan ve 5 Mart Pazar günü sona erecek turnuvanın ikinci gününde grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanıldı. Serbest stilde ise Türk güreşçiler 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti. Madalya kazanan sporcuların isimleri ve sıkletleri şöyle:

Grekoromen Stil

55 kg Adem Burak Uzun – Altın Madalya 82 kg Burhan Akbudak – Gümüş Madalya (Sakatlığı sebebiyle finalde mücadele edemedi) 55 kg Ahmet Ekrem Taşkınoğlu – Bronz Madalya 63 kg Mehmet Çeker – Bronz Madalya 76 kg Yasemin Adar- Altın Madalya 57 kg Ahmet Duman- Altın Madalya

Serbest Stil

61 kg Recep Topal – Altın Madalya 70 kg Servet Coşkun – Gümüş Madalya 79 kg Ramazan Sarı – Bronz Madalya

Yasemin Adar ve Ahmet Duman'ın elde ettiği başarı ile turnuvada Türk milli  sporcuların madalya sayısının da 9'a yükseldiği belirtildi.