ABD’den Rusya’ya yaptırım sinyali: Tüm seçenekler masada

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını sürdürmesi üzerine yeni yaptırımların değerlendirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2025 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2025 09:50
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Scott Bessent, Ukrayna'nın tamamına karşı saldırılarını sürdüren Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların değerlendirildiğini açıkladı.

Bessent 1 Eylül 2025'te Fox TV'ye verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'li ve Avrupalı liderlerle yaptığı görüşmelerde söylediği şeylerin tam tersini yaptığını ve "utanç verici bir şekilde bombardıman kampanyasını artırdığını" söyledi.

Bessent, Moskova’ya karşı olası adımlara dair bir soruya ise "Başkan (Donald) Trump ile birlikte tüm seçenekler masada ve bunları bu hafta çok yakından inceleyeceğimizi düşünüyorum." yanıtını verdi.

TRUMP YAPTIRIM UYARISI YAPMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Ağustos’ta Alaska’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği zirvenin ardından, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın sona erdirilmesi konusunda ilerleme sağlanıp sağlanamayacağının “iki hafta içinde” netleşeceğini söylemişti. Trump, ilerleme kaydedilmemesi hâlinde Moskova’ya yönelik “büyük yaptırımlar ya da büyük tarifeler, hatta her ikisi birden” uygulanabileceğini de belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise zirve sonrası yaptığı açıklamada, Trump’ın yeni yaptırımlar seçeneğini masada tuttuğunu ancak bunun “görüşmelerin sonu” anlamına gelebileceğini ifade etmişti.