Abu Dabi’de ilk somut sonuç: 314 esir takas edilecek

BAE’de devam eden üçlü barış müzakereleri ilk sonucu verdi. Ukrayna, ABD ve Rusya heyetleri, aylar süren aranın ardından 314 esirin karşılıklı olarak serbest bırakılması konusunda anlaşmaya vardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2026 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2026 14:06
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, ABD ve Rusya temsilcilerinin katılımıyla Abu Dabi’de yürütülen diplomatik temaslar, insani boyutta ilk meyvesini verdi.

ABD Başkanının Özel Temsilcisi Steve Witkoff, 5 Şubat Perşembe günü yaptığı resmî açıklamayla, tarafların 314 esirin takası konusunda mutabık kaldığını duyurdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Witkoff, şu ifadeleri kullandı:

Bu sonuca, detaylı ve verimli barış müzakereleri sayesinde ulaşıldı. Önümüzde hâlâ yapılacak çok iş olsa da, bu tür adımlar kararlı diplomatik faaliyetlerin somut sonuçlar verdiğini ve savaşı sona erdirme çabalarına doğrudan katkı sağladığını gösteriyor.

Witkoff ayrıca, görüşmelerin devam edeceğini ve önümüzdeki haftalarda "ek ilerlemelerin" de duyurulacağını belirtti.

EKİM 2025’TEN BU YANA İLK TAKAS

Ukrayna ve Rusya arasındaki esir takası süreci, Ekim 2025’ten bu yana ciddi bir sekteye uğramıştı. Son takasta 185 Ukraynalı asker ve 20 sivil evlerine dönmeyi başarmıştı.