AKPM Başkanı Mignon: ''Timoşenko’nun serbest bırakılması iyi olur''

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2012 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2012 17:43
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Konseyi Parlamentrler Meclisi (AKPM) Başkanı Jean-Claude Mignon, Ukrayna’nın eski Başbakanı (2007-2010), muhalif Atavatan Partisi Başkanı Yuliya Timoşenko’nun 2012 parlamento seçimlerine katılabilmesi için serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
Mignon, Ukrayna Pravdası gazetesine “Fransa’da da şu anda seçim kampanyası yapılıyor. Bu kampanya son derece demokratik. Ukrayna’da da aynı standarların uygulanması gerekir. Bu kapsamda siyasi mahkumların serbest bırakılması iyi olurdu. Ben Timoşenko’nun üzerine atılan iddialar ile ilgili bir şey söyleyemem çünkü birincisi, bunun için gerekli bilgilere sahip değilim, ikincisi Ukrayna’nın içişlerine karışmak istemiyorum. Ancak gelişmeler siyasi davaya benziyor.” dedi.
Mignon, Timoşenko’yu hapishanede ziyaret edeceğini söyledi. AKPM Başkanı, “Bana Timoşenko’nun 3 yıldızlı hapishanede yattığı anlatıldı. Eğer bu cezaevi bu kadar komforlu se, demek ki ben orada kendisini ziyaret edebilirim.” dedi.
İlyas Ali

QHA