
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl, ebediyete irtihalinin 87. seneidevriyesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Büyükelçi Celâl, "Zaman geçse de fikirleri, ilkeleri ve vizyonu ışık olmaya devam ediyor. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.
Zaman geçse de fikirleri, ilkeleri ve vizyonu ışık olmaya devam ediyor. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygı ve rahmetle anıyoruz.
— Naryman Dzhelialov (Nariman Celâl) (@narimandzhelyal) November 10, 2025Türk Millî Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihler 10 Kasım 1938’i gösterdiğinde saat 09.05’te hayata gözlerini yumdu. Tüm ülkeyi yasa boğan vedanın ardından 87 yıl geçmesine rağmen Büyük Önder Atatürk, Türk milletinin kalbinde yaşamaya devam ediyor.