Büyükelçi Celâl, Maçka’daki Ukrayna Anıtı’nı ziyaret etti

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl, 26 Mayıs 2003’te yaşanan Yak-42 uçak kazasında hayatını kaybeden Ukraynalı mürettebat anısına yapılan Ukrayna Anıtı’nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2025 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2025 16:09
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl, Trabzon’un Maçka ilçesinde 26 Mayıs 2003 tarihinde yaşanan Yak-42 uçak kazasında hayatını kaybeden Ukraynalı mürettebat anısına yapılan Ukrayna Anıtı ziyaret etti.

Celâl burada, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ile bir araya geldi.

Ziyarette, Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve iş insanı Zeyyat Kafkas da hazır bulundu.

Maçka Belediye Başkanı Koçhan, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

UKRAYNA ANITI

26 Mayıs 2003 tarihinde Yakovlev Yak-42 tipi bir uçak, yakıt ikmali için uğradığı Türkiye’nin kuzeydoğusundaki Trabzon’un Maçka ilçesi yakınlarında, yoğun sis nedeniyle dağ eteğine çarpmıştı. Kazada 62’si İspanyol asker, 12’si Ukraynalı mürettebat olmak üzere toplam 75 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından, hayatını kaybeden Ukraynalı mürettebatın anısına Maçka ilçesinde bir Ukrayna Anıtı inşa edildi. Her yıl kazanın yıl dönümünde bölgede anma törenleri düzenleniyor.