Haber Giriş Tarihi: 21.07.2012 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2012 12:38

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celâl İçten, 5. Kırım Tatar Kurultayı 4. Toplantısında yaptığı konuşmada Kırım Tatar milli marşına ilişkin kararı Kırım Tatar halkının vermesi gerektiğini söyledi.
İçten, “Noman Çelebicihan İstanbul’da eğitim gördü. Bu eser (Ant Etkenmen), bizim hem milli, hem dini değerimizdir. Biz, diaspora yaşayan Kırım Tatarları olarak bunun değiştirilmesine kesinlikle karşıyız. Biz, halkın kendi milli kimliğini koruma, kültür dil sorunlar gibi çok sorunlar varken neden marş konusunun gündeme geldiğini anlayamıyoruz.” dedi.
Toplantıya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen İçten, “Bizim Kurultay’da oy verme hakkımız yok, ama bizim diasporada yaşayan Kırım Tatarlarının sayısı daha çok. Ben 20 yıldır dernek başkanlığı görevini yapıyorum. Siz bizim kahramanlarımızsınız. Biz sizin gibi sürgün, acılar yaşamadık, dedelerimiz yaşadı. Biz, sorunlarınız çözümüne katkı sağlamalıyız ve biz bu konuda çalışıyoruz. Bakın, görevimizi yapıyoruz demiyoruz, ama yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun için siz sorunlarınızı bize aktarmalısınız. Ama bizim düşüncelerimiz da hesaba alınması lazım. Marş değişikliği konusunda Kırım Tatar halkı karar versin.” dedi.
Osman Bayramaliyev
QHA