Çubarov ve Türkeş Ankara'da Kırım için buluştu

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Ankara’da AKPM Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş ile bir araya geldi. Ukrayna-Rusya Savaşı'nın gölgesindeki Kırım'ın durumunun ele alındığı görüşmede, Rus zindanlarındaki Kırım Tatar siyasi tutsakların özgürlüğe kavuşması için atılabilecek somut adımlar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2026 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2026 18:29
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Türkiye’deki yoğun diplomasi trafiği kapsamında Ankara’da önemli bir görüşme daha gerçekleştirdi. Çubarov, 14 Nisan 2026 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı Yıldırım Tuğrul Türkeş ile bir araya gelerek bölgedeki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Görüşmede, Rus işgali altındaki Kırım Yarımadası’nda her geçen gün ağırlaşan baskı politikaları, işgalci yönetimin yarımadayı askerileştirme faaliyetleri, Kırım Tatarlarının maruz kaldığı insan hakları ihlalleri ve yasa dışı olarak mahkûm edilen Kırım Tatar siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşabilmeleri adına atılabilecek adımlar ele alındı.

Öte yandan Çubarov ve Türkeş, Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki son durum ile küresel ve bölgesel güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Ayrıca görüşmede; KTMM Üyesi Gayana Yüksel, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Denıs (Denys) Zolotarov ve QHA Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar yer aldı.