Deprem fırtınasının yaşandığı Santorini Adası'nda OHAL kararı

Yunanistan, bir haftayı aşkın bir süredir yüzlerce depremin yaşandığı ve binlerce bölge sakinin ayrıldığı Santorini Adası'nda OHAL ilan etti. OHAL'in 3 Mart'a kadar süreceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2025 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2025 10:19
https://www.qha.com.tr/

28 Ocak 2025'ten bu yana günde oratalama 100 yer sarsıntısının yaşandığı, Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının (AFAD) deprem fırtınası olarak nitelendirdiği Santorini Adası'nda sarsıntılar devam ederken; Yunanistan 10 binden fazla bölge sakinin Ada'dan ayrılmasıyla birlikte bölgede olağanüstü hal (OHAL) kararı aldı. 

OHAL 3 MART'A KADAR GEÇERLİ OLACAK

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı, OHAL'in 3 Mart 2025'e kadar geçerli olacağını duyurdu.

Bölgede depremlerin en büyüğü 5 Şubat 2025 tarihinde 5.2 olarak ölçüldü, heyelan tehlikesi nedeniyle ise okullar tatil edildi. Öte yandan Ada'ya çok sayıda ordu, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.