MHP’den sürgün mesajı: Binlerce soydaşımız vatanından koparıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’na ilişkin bir anma mesajı paylaştı. Mesajda, eli kanlı Sovyet diktatörünün Kırım Tatarlarına yaşattığı acılara vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2026 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2026 14:55
https://www.qha.com.tr/

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 82’nci yıl dönümüne ilişkin resmî sosyal medya hesabından bir anma mesajı paylaştı.

Mesajda, sürgünün Karadeniz kıyılarını Türklerden temizlemek maksadıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

MHP’nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

82 yıl önce bugün Sovyetler Birliği diktatörü Stalin, Karadeniz kıyılarını Türklerden temizlemek için Kırım Türklerini Orta Asya ülkelerine sürdü. Binlerce soydaşımız, toplu halde vagonlara bindirilerek kötü şartlar altında vatanından koparıldı.

BÜYÜKATAMAN: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

MHP'li Büyükataman yaptığı açıklamada, “18 Mayıs 1944’te gerçekleşen Kırım Türkleri Sürgünü’nün 82. yıl dönümünde hayatını kaybeden soydaşlarımızı saygı, rahmet ve dualarla anıyorum. Unutmadık, unutmayacağız.” ifadelerini kaydetti.