Myanmarlı muhalif liderden Timoşenko’ya destek

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2012 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2012 13:10
https://www.qha.com.tr/
Myanmar’ın Nobel Barış Ödüllü muhalif lideri Aung San Suu Kyi, Ukrayna’nın eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’ya desteğini bildirdi.

Suu Kyi, Paris’te Yuliya Timoşenko’nun kızı Yevgeniya Timoşenko ile yaptığı görüşmede “Yuliya Timoşenko çok güçlü bir kadın. Onun Ukrayna'da otoriter rejime karşı mücadelesini biliyorum ve bu nedenle ona desteğimi ifade etmek istiyorum. Ukrayna'da demokrasinin önündeki tüm engelleri aşması için güç diliyorum. Onun zaferine inanıyorum.” dedi.
Yevgeniya Timoşenko, verdiği destek için Suu Kyi’ye teşekkür ederek annesinin bütün zulüm ve baskılara rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Aung San Suu Kyi, demokrasi için ülkesinde uzun yıllar mücadele vererek önemli bir uluslararası figür haline geldi.

Myanmarlı muhalefet lideri Suu Kyi, 21 yıl ev hapsinden sonra nihayet 16 Haziran 2012 tarihinde 1991 Nobel Barış Ödülünü alabilmişti.

Sevil Ablayeva
QHA