Paris’te kritik zirve: Gönüllüler Koalisyonu Ukrayna için toplanıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ocak ayı başında Paris’te toplanacak olan Gönüllüler Koalisyonu’nun Ukrayna’ya yönelik güvenlik garantilerini nihai hale getireceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2025 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2025 11:47
https://www.qha.com.tr/

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gönüllüler Koalisyonu’nun ocak ayı başında Paris’te toplanarak Ukrayna için planlanan güvenlik garantilerine ilişkin her ülkenin somut katkısını kesinleştireceğini bildirdi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Macron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve ABD Başkanı Donald Trump ile yapılan ortak görüşmeye katıldığını, ardından Zelenskıy ile ayrıca bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Görüşmelerde güvenlik garantileri konusunda ilerleme sağlandığını ifade eden Macron, "Güvenlik garantileri konusunda ilerleme kaydediyoruz. Bu garantiler, adil ve uzun vadeli bir barışın inşasında kilit rol oynayacak." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı, bu çerçevede Paris’te ocak ayı başında düzenlenecek toplantıda, Ukrayna’ya yönelik güvenlik garantileri kapsamında her ülkenin üstleneceği sorumlulukların nihai hâle getirileceğini kaydetti.