
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Paskalya (Velikden) kutlamaları kapsamında 12 Nisan 2026 tarihinde Ukrayna toplumunu bir araya getiren özel bir etkinlik düzenledi.
Ankara’da Büyükelçilik yerleşkesinde gerçekleştirilen program saat 11.00’de başladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl gerçekleştirdi. Celâl, Tanrı’ya olan samimi inancın insanlara huzur, evlere ise barış ve mutluluk getirmesini temenni ederek Ukrayna halkının Paskalya Bayramı’nı kutladı.
Ukrayna’da savaşın sürdüğünü ve ülkenin her gün saldırılarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Celâl, bu süreçte birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Konuşmasında Ekümenik Patrik Bartholomeos ile Metropolit Grigorios’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Celâl, sözlerini “Yaşasın Ukrayna” ve “Kahramanlara şan olsun!” ifadeleriyle tamamladı.
BÜYÜKELÇİLİK YERLEŞKESİNDE KİLİSE AÇILDI
Etkinlik kapsamında, büyükelçilik yerleşkesinde bulunan kilisenin açılışı Metropolit Grigorios’in dualarıyla gerçekleştirildi.
PASKALYA SEPETLERİ KUTSANDI
Açılışın ardından Paskalya Bayramı vesilesiyle dualar edildi ve ilahiler seslendirildi.
Kutlama kapsamında Ukrain katılımcıların beraberinde getirdiği geleneksel Paskalya sepetleri Metropolit Grigorios tarafından kutsandı.
Program, katılımcılara günün anısına hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.