Polonya Başbakanı Ukrayna'yı böyle savundu

Polonya Başbakanı Donald Tusk, muhalif cumhurbaşkanı adayı Karol Nawrocki'nin skandal Ukrayna söylemine sert bir tepki gösterdi. Tusk, Polonya'nın güvenliğinin Ukrayna'nın NATO üyeliğine bağlı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2025 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2025 13:17
https://www.qha.com.tr/

Polonya Başbakanı Donald Tusk, muhalif cumhurbaşkanı adayı Karol Nawrocki'nin Ukrayna hakkındaki skandal söylemine sert tepki gösterdi. TVN24'e açıklamalarda bulunan Başbakan Tusk, Nawrocki'nin Ukrayna'nın NATO'ya katılımını engelleme vaadinde bulunmasını eleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYININ VATANA İHANET ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Tusk, egemen ülke olan Ukrayna'nın NATO'ya katılımına sıcak bakmayan ve bunu engelleyeceğini vaat eden cumhurbaşkanı adayının vatana ihanet ettiğini vurguladı. Tusk, söz konusu kampanyanın en dikkat çeken söylemlerinden biri olduğunu ifade etti.

POLONYA'NIN GÜVENLİĞİ UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİNE BAĞLI

Polonya'nın güvenliğini sağlayan en önemli şeyin Ukrayna'nın NATO üyeliği olduğunu da ifade eden Tusk, Polonya'nın yapması gereken en son şeyin Putin'in taleplerini yerine getirmek olduğunu söyledi.