
Ukrayna Dış Politika Birliği Başkanı Vladimir Handogiy, Ukrayna ile Polonya arasındaki ilişkilerin kötüye gitmesine ilişkin söylentilerin oldukça abartıldığını belirterek, söylentilerin aksine Polonya'nın Ukrayna'yı desteklemeyi sürdürdüğüni bildirdi.
Kiev’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Handogiy, “Bence, Polonya Cumhurbaşkanı Duda’nın Ukrayna’ya yaptığı ziyaret, Polonya’nın Ukrayna’yı destekleme yaklaşımını devam ettireceğini gösteriyor. Daha çok ekonomik işbirliğine vurgu yapılsa da siyasi ilişkiler de devam edip güçlendirilecek” dedi.
27395
Kırım'ın ilhakına karşı çıkan tek Rusya Federasyonu Devlet Duması milletvekili İlya Ponomaryov, Polonya’nın yeni hükümetinin, eski iktidarın izlediği politikayı devam ettirmeyeceği kanaatinde olduğunu söyleyerek, “Polonya’nın, Ukrayna’daki büyükelçiliğini nasıl oluşturacağına bakalım. Tabii ki, Ukrayna’nın Polonya’ya ilişkin sergileyeceği yaklaşımı da önemli. Fakat ben, ön plana ekonomik sorunların çıkacağını (büyükelçilik örneği üzerinden) düşünüyorum” diye konuştu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Polonya’yı etkileyip etkileyemeyeceği konusunda da değerlendirme yapan Ponomaryov ve Handogiy, Polonya’nın petrol sevkiyatı ile ilgili Suudi Arabistan ile işbirliği yapmasına ve bu politikanın, Rusya yanlısı politika olmadığına dikkat çektiler.