
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, 29-30 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 13. Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında yan etkinlikler düzenleyecek. Programlarla, Türk dünyasının ortak tarihî ve kültürel bağlarının kadınların öncülüğünde yeni iş birliklerine dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Anadolu Ajansına (AA) konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, 30 Ekim’de düzenlenecek etkinliklerde Türk dünyasındaki kadın diplomasisini ve kadınların ortak çalışmalarını geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
DİPLOMASİDE VE SİYASETTE KADINLARIN ROLÜ ELE ALINACAK
Program kapsamında ilk olarak “Türk Dünyasında Diplomaside Kadın Forumu” gerçekleştirilecek. Bakanlar, milletvekilleri ve akademisyenlerin katılacağı forumda kadınların diplomasi ve karar alma süreçlerindeki rolü, liderlik, ekonomik ve sosyal katılım, bölgesel dayanışma ve ortak kültürel mirasın korunması değerlendirilecek.
“Ortak Köklerden Ortak Geleceğe: Türk Dünyası Kadınları” etkinliği kapsamında ise “Siyasette Kadın Olmak; Hikayelerimiz, Mücadelemiz ve Ortak Geleceğimiz” başlıklı panel düzenlenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın panelde kadın dayanışması ve Türk dünyası kadınları arasındaki ortak çalışmalara ilişkin konuşma yapması planlanıyor.
Ercan, “Türk Dünyası’ndaki kadınların bir araya gelerek hem kaynaşmalarını hem de birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“KADINLARIN EMEĞİNİ VE LİDERLİĞİNİ ORTAK GELECEĞİN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ”
Türk dünyası kadınlarının ortak bir geçmişe ve köklere sahip olduğunu vurgulayan Ercan, geleceğe yönelik çalışmaların da birlikte yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Ercan, “Kadınlar olarak geleceğe de ortak bir şekilde hitap etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Buna nasıl katkıda bulunabiliriz, bunun istişarelerini yapacağız. Türk dünyasının ortak geleceğini konuşurken, kadınların tecrübesini, emeğini ve liderliğini bu geleceğin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz.” dedi.
Kadınların hem sahada hem de karar alma süreçlerinde daha güçlü biçimde temsil edilmesi gerektiğini belirten Ercan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak bu hedefe katkı sunmak istediklerini kaydetti. TDT Zirvesi’ne ilişkin de “Türk Dünyası’nın geleceği adına çok önemli adımların atılacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
TÜRK DÜNYASININ GELENEKSEL GİYİM KÜLTÜRÜ TANITILACAK
Etkinliklerde Türk dünyası ülkelerinden temsilciler, teşkilatlanma ve kadın liderliği konusundaki deneyimlerini paylaşacak.
Program kapsamında ayrıca Türk dünyasının köklü tarihini, zengin motiflerini ve geleneksel giyim kültürünü yansıtan “Anadolu’nun Sultanları Defilesi” düzenlenecek.