
Afganistan'ın Herat bölgesinde meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem sonrası 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti. 10 binden fazla kişi ise yaralandı. Yaşanan felaket karşısında Türkiye Cumhuriyeti, Afganistan'daki depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti.
TÜRKİYE, AFGANİSTAN'A İNSANİ YARDIM GÖNDERİYOR
Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı tarafından 9 Ekim 2023 tarihinde yapılan açıklamada, "Ülkemizin yardım elini Afganistan’a ulaştırıyoruz. Afganistan’da meydana gelen deprem sonrası ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini ve AFAD’a ait teçhizatları bölgeye ulaştıracak olan Hava Kuvvetlerimize ait uçak Mürted Hava Meydan Komutanlığından hareket etti" ifadeleri kullanıldı.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TAZİYE MESAJI
Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise 8 Ekim 2023 tarihinde yaptığı yazılı açıklamasında, "Dost ve kardeş Afganistan halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denilerek; Türkiye'nin her zaman olduğu gibi Afgan kardeşlerinin yaralarının sarılması için her türlü desteğe hazır olduğu kaydedildi.