Ukrayna Büyükelçisi Celâl, Dış Politika Enstitüsü Başkanı Diriöz ile bir araya geldi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl, bugün Dış Politika Enstitüsü Başkanı, eski Büyükelçi Hüseyin Diriöz ve kurum stajyerleri ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna'daki Rus saldırganlığı ve savaşın sona erdirilmesine ilişkin çaba ile Ukrayna-Türkiye ilişkileri masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2025 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2025 00:01
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl, Bilgi Günü kapsamında Dış Politika Enstitüsü (Foreign Policy Institute) Başkanı, eski Büyükelçi Hüseyin Diriöz ile bugün bir araya geldi. Görüşmede; gündemdeki son gelişmeler, Karadeniz bölgesindeki güvenlik, Ukrayna-Türkiye arasındaki diplomatik ilişki ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik çaba ele alındı.

Büyükelçi Celâl aynı zamanda kurumdaki stajyerlerle de bir araya geldiğini belirterek, öğrencilerin sorularını yanıtladığını aktardı. Celâl, "Güvenlik alanındaki güncel meydan okumalar, barış ve istikrarın yeniden tesisi sürecinde diplomasinin rolü konusundaki görüşlerimi paylaştım." bilgisini verdi.

Görüşmeye ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Celâl, "Ukrayna ile Türkiye stratejik ortak olmaya devam ediyor. Kurumlar arası ve akademik diyaloğun geliştirilmesi ikili ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli bir unsur olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Dış Politika Enstitüsü ise Büyükelçi Celâl'in ziyaretine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Enstitü Başkanımız Büyükelçi (E) Hüseyin Diriöz Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sayın Nariman Celâl'i enstitümüzde ağırladı. Sayın Celâl kurum stajyerlerimiz ile bir araya geldi ve sorularını yanıtladı." ifadesine yer verildi.