
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün Kuzey Atlantik İşbirliği Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüşmesinin ardından Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu bağlamında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Macron, NATO Genel Sekreteri Rutte ile 4 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Fransa’nın başkenti Paris’te Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu Toplantısı'nın hazırlıklarını müzakere ettiğini aktardı.
UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ MASAYA YATIRILACAK
Paris’te Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu Toplantısı'nda Ukrayna için güvenlik garantilerinin müzakere edileceğini bildiren Macron, "Ortaklarımızla birlikte ve NATO ile koordinasyon halinde, Ukrayna için güvenilir güvenlik garantileri belirlemek üzere çalışacağız. Bunlar, barışa doğru güvenilir bir ilerlemenin ön koşuludur." ifadelerini kullandı.
RUSYA’YA YÖNELİK BASKILAR MÜZAKERE EDİLECEK
Ayrıca Macron, toplantıya katılacak üye ülkeler ile Ukrayna’ya karşı saldırgan savaşı sürdürmeye devam eden ve barış görüşmelerini reddeden Rusya hakkında izlenecek politikaların da ele alınacağını belirtti.
Macron, Ukrayna’ya destek konusunda müttefiklerin birliğinin ve barış için müttefikler olarak sarsılmaz iradenin önemini vurguladı.