
Dünyaca ünlü oyuncu Eşton Kuçer, Rusya'nın 7 Ağustos'ta Ukrayna'nın Odesa (Hocabey) kentine düzenlediği ve Çornomorets Stadı'nın zarar gördüğü saldırının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tepki gösterdi.
Kuçer, tepkisini sosyal medya üzerinden paylaşarak, Putin'in Odesa'daki bir futbol stadını bombalamasının ya "beceriksizliğin" ya da "çaresizliğin" göstergesi olduğunu ifade etti.
Amerikalı oyuncu, paylaşımında Putin'e hitaben "Vlad, kaybediyorsun. Teslim ol!" ifadelerini kullandı.
ÇORNOMORETS STADI ZARAR GÖRDÜ
Rusya'nın 7 Ağustos'ta gündüz saatlerinde Odesa'ya düzenlediği saldırıda Çornomorets Stadı'nın çatısı ve duvarları hasar gördü, binanın camları kırıldı. Saldırıda ayrıca stadın tribünleri, ofisleri ve birinci kattaki fitness salonunun da zarar gördüğü bildirildi. Stadı kadın futbol takımının da kullandığı belirtildi.
KUTÇER VE KUNİS'TEN UKRAYNA'YA DESTEK
Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı geniş çaplı saldırısının başlamasının ardından Kuçer ve eşi, oyuncu Mila Kunis, Ukrayna'ya insani yardım amacıyla milyonlarca dolar bağışlamıştı.
Ayrıca, Ukrayna'nın Çernivtsi kenti doğumlu Kunis, 1991 yılında ailesiyle birlikte ABD'ye taşınmıştı.