Yalta sonbaharda 9. YES’e ev sahipliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2012 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2012 12:51
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Avrupa ve dünya çapında siyasi ve ekonomik stratejilerin yanı sıra politika, hukuk, enerji ve yatırım konusunda görüş alışverişi yapılan Kırım’ın en büyük ve en etkili sivil toplum iletişim ve buluşma platformu YES (Yalta Avrupa Stratejileri) zirvesinin 9’uncusu 13 -16 Eylül tarihleri arasında Yalta’da düzenlenecek.
Bu yılki toplantının teması “Ukrayna ve Dünya: Birlikte yarına karşı meydan okuma” olacak.
Forumda iş dünyasının liderleri, politikacılar, önde gelen uzmanlar ve medya temsilcileri bir araya gelecek. Toplantıda Ukrayna’nın gelişimi ve ilerlemesi için yapabilecekler tartışılacak.
Toplantının katılımcıları, aynı zamanda Avrupa ve Ukrayna’nın küresel bağlamdaki sorunlara değinip çözüm yollarını tartışacaklar.
2004 yılından bu yana Ukrayna’da düzenlenen YES zirvesine, Viktor Yanukoviç, Tony Blair, Bill Clinton, Paul Krugman, James Wolfensohn, Şimon Peres gibi dünya çapında isimler katılmıştı.
Bilge Gökay Özkan

QHA