Telafer'in yüzde yetmişi geri alındı

Irak Dışişleri Bakanı, terör örgütü DEAŞ’ın elinde olan Türkmen kenti Telafer’in yapılan operasyonlar kapsamında bugün 26 Ağustos’ta yüzde yetmişinin geri alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2017 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2017 12:06
https://www.qha.com.tr/
Irak Dışişleri Bakanı terör örgütü DEAŞ'a karşı Telafer'de başlatılan operasyon kapsamında bugün kentin yüzde yetmişinin terör örgütünden geri alındığını açıkladı.

​158542

Reuters haber ajansı Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi'nin açıklamasını “son dakika” olarak paylaştı.

Bağdat'ta bulunan Fransız mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Caferi, 'Allah'ın izniyle kentin kalanı da yakın zamanda kurtarılacaktır' dedi.

Musul'un yaklaşık 60 kilometre batısındaki Telafer'deki operasyon altıncı gününe girerken, Irak ordu birlikleri 300'den fazla DEAŞ’lının öldürüldüğünü açıkladı.

Katil DEAŞ’ın son kalesi olan Türkmen kenti Telafer’e, geçen hafta Pazar günü başlayan operasyonda içerisine ilk kez girilmişti.

Örgütün bina ve askeri üslerin savaş uçakları tarafından vurulmaması için Türkmen kentindeki flamalarını indirdiği bildiriliyor.

158625