
Facebook, işgal altındaki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov’un sayfasının yanlışlıkla doğrulandığını (mavi tikin verilmesi) ileri sürdü.
Krım.Realii’ye açıklama yapan Facebook şirketi, doğrulama prosedürünün yapılmasının, bir kişinin statüsünün şirket tarafından tanındığı anlamına gelmediğini ifade etti. Açıklamada, "Mavi tik, insanlara sayfanın veya hesabının gerçek bir kişiye veya ait olduğunu gösteriyor. Bu yüzden kişi gerçek bir kişi olduğu için doğrulama yapıldı." diye belirtildi.
"HATAMIZI DÜZELTTİK"Daha sonra sayfadan mavi tikin kaldırılmasını değerlendiren Facebook, "İlgili hesap bir hata sonucunda doğrulandı. Hatamızı düzelttik. ABD’li şirket olduğumuz için yaptırım rejimi çerçevesinde çalışıyoruz ve yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için ilgili devlet kurumlarıyla işbirliği yapıyoruz ” diye açıklama yaptı.