
Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali, Rusya Grand Prix'sinin motor yarışları takvimine bir daha geri dönmeyeceğini açıkladı.
Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali artık Rusya’da yarış olmayacağını duyurdu. Domenicali, Rusya'nın Grand Prix'ye 2023'ten itibaren St. Petersburg'da ev sahipliği yapmak istediğini, ancak Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırılarının ve Rusya ile olan sözleşmenin feshedilmesinden sonra Soçi'de bu yıl düzenlenecek olan yarışın iptal edildiğini söyledi.
Stefano Domenicali konu hakkında yaptığı açıklamada, "Asla 'asla' dememeniz gerektiğini her zaman söylerim, ancak bu durumda söz verebilirim: Onlarla bir daha pazarlık yapmayacağız. Rusya'da bir daha yarış olmayacak." ifadelerini kullandı.
FORMULA 1 KAPISI RUSYA'YA KAPANDISoçi’de düzenlenen Rusya Grand Prix’sinin ciddi bir finansman kaynağı olduğunu belirten Domenicali, bu duruma rağmen Rusya ile bir daha asla müzakere edilmeyeceğinin altını çizdi. Formula 1 CEO'su, bazı şeylerin pazarlık konusu olmadığını ve Formula 1 kapısının Rusya’ya tamamen kapandığını ifade etti.
Formula 1, 2022 Rusya Grand Prix’sini, Rusya’nın Ukrayna'ya karşı başlattığı yasadışı işgal girişiminden kısa bir süre sonra yarış takviminden çıkarmıştı.