İşgalciler, Kırım'da toplu baskınlar düzenledi

İşgalciler Kırım'da toplu baskınlar düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 12:58
https://www.qha.com.tr/

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bu sabah erken saatlerde, işgalci güçler tarafından bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenlendi.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan insan hakları savunucusu Lütfiye Zudiyeva, işgalci güçlerin toplu baskınını değerlendirdi. Zudiyeva, "Görünüşe göre Kırım’da Rusya Ceza Kanunu'nun 205.5. maddesi çerçevesinde suçlanan bir grup Müslüman daha olacak." ifadelerini kullandı.

Zudiyeva aramaların aşağıda isimleri belirtilen Kırımlı Müslümanların evlerinde yapıldığını bildirdi:

Emil Ziyadinov (Büyük Onlar kasabası)İsmet İbragimov (Akmescit bölgesi, Kurtsı)Dilaver Memetov (Aluşta)Alim Sufyanov (Bahçesaray bölgesi Jeleznodorojnoye köyü)Seyran Hayretdinov (Bahçesaray bölgesi, Süyür Taş (Belokamenka) köyü)Aleksandr Sizikov (Bahçesaray bölgesi Sevastyanovka köyü)Vadim Bektemirov (Akmescit kenti Kamenka sempti)

İnsan hakları savunucusu, işgalcilerin aramalardan sonra Emil Ziyadinov, İsmet İbragimov, Alim Sufyanov, Seyran Hayretdinov, Aleksandr Sizikov ve Vadim Bektemirov’u alıkoyduğunu belirterek; arama sırasında evde olmayan Dilaver Memetov’un işgalci güçler tarafından hala arandığını ifade etti.

https://www.facebook.com/lutfiye.zudiyeva/posts/10214911520016340