
İşgalci Rusya’nın Ukrayna'da düzenlediği sözde referandum ile ilgili İtalya’dan da açıklama geldi. İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'le telefonda görüşerek; Ukrayna’nın doğu bölgelerinde işgalci Rusya tarafından düzenlenen sözde referandumu tanımayacağını açıkladı.
İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 29 Eylül 2022 tarihinde telefonla görüştü. Görüşmede savaşla ilgili son gelişmeler ve Rusya’nın işgal ettiği Donbas, Herson ve Zaporijjya’daki yasa dışı referandum konusu ele alındı.
İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde işgalci Rusya tarafından düzenlenen referandumlar yoluyla olası ilhakı tanımayacağını açıkladı. Draghi, “İtalya'nın bu referandumların sonuçlarını tanımayacağına dair güvence verdik ve İtalyan hükumetinin Ukrayna halkına ve yetkili makamlarına her alandaki desteğinin süreceğini teyit ettik." ifadelerini kullandı.