Kırım Müftüsü Rüstemov, Din Hizmetleri Müşaviri Çimen ile bir araya geldi

Kırım Müftüsü Rüstemov, Din Hizmetleri Müşaviri Çimen ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2021 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2021 23:56
https://www.qha.com.tr/

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov, Türkiye'nin Din Hizmetleri Müşaviri Ali Çimen ile bir araya geldi. Kırım Müftüsü Rüstemov, görüşmede ortak projelerin ele alındığını bildirdi.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov, bugün Türkiye Cumhuriyeti Kıyiv Büyükelçiliğinde 2021 yılının Temmuz ayında Ukrayna’daki görevine başlayan Büyükelçilik Din Hizmetleri Müşaviri Ali Çimen ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Kırım Müftüsü Rüstemov, Din Hizmetleri Müşaviri Ali Çimen ile Büyükelçilikte yapılan görüşmeden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

MÜFTÜ AYDER RÜSTEMOV: MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Müftü Rüstemov, görüşme kapsamında ortak hayır projelerinin uygulanmasına dair ayrıntıların müzakere edildiğini belirterek, yakın iş birliği yolunda adımların atılacağını ifade etti. Ayrıca Müftü Rüstemov, "Yaptığımız her şey; Ukrayna Müslümanları olan Kırım Tatarlarının dini ve kültürel kimliğini korumak ve insanlarımızın anavatanlarına dönüşü için. Yüce Allah'ın rızası için mücadele yolundadır. Mücadelemiz devam ediyor!" ifadelerini kullandı.