
Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti İçişleri Bakanı Fethi Başağa (Fathi Bashagha), Washington ziyaretinden hemen önce ABD'li Bloomberg medya kuruluşuna beyanatta bulundu.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Libya'da DEAŞ'a karşı terörle mücadelede iş birliğinin devam ettiğini ancak General Halife Hafter'in başlattığı saldırıların, terör örgütünün yeniden örgütlenmesine neden olduğunu belirten Başağa, Rusya'yı da Libya'da savaşı "körüklemekle" suçladı.
LİBYA İÇİŞLERİ BAKANI: RUSYA KRİZE ÇÖZÜM BULMAK YERİNE YANGINA BENZİN DÖKÜYORBakan Başağa, Rusların krize bir çözüm bulmak yerine müdahale ederek yangına benzin döktüklerini söyledi. Wagner'i (paralı askerlerden oluşan bir grup) Libya'ya konuşlandırmadan daha önce Suriye'ye ve Orta Afrika'ya da gönderdiklerini ifade eden Bakan, Rus paralı askerlerden oluşan Wagner'in gittiği her yerde yıkıma yol açtığını vurguladı.
Bilindiği gibi Rusya ise Libya'da paralı askerleden oluşan Wagner grubunun varlığını yalanlıyor.
Rusya'nın, devrik lider Muammer Kaddafi rejiminin uzantılarını tekrar iktidara getirmeye ve Afrika ile Avrupa'nın güney kanadındaki etkisini artırmaya çalışmakla da suçlayan Başağa, ABD'ye de krizin çözümü için çabaları artırması çağrısında bulundu.