
Rusya'da antidepresan kullanımları geçen yıla oranla yüzde 70 arttı. Uzmanlar son bir yılda Rusların yaptırımlardan dolayı ekonomik sıkıntı yaşadıkları ve kıtlıktan tedirgin oldukları için sakinleştirici kullanmaya başladıklarını belirtiyor.
Araştırma sonuçlarına göre Rusya'da antidepresan kullanımları artmaya başladı. Rusya'nın devlet haber ajansı TASS'a göre, Putin idaresindeki Rusya'da yaşayan halkın antidepresan kullanımı yüzde 70 arttı. Ruslar 2022 yılının Ocak-Eylül tarihlerinde antidepresan harcamalarına toplamda 5 milyar ruble harcadı. Putin idaresindeki Rusya'da yaşayan halkın depresyona girme nedenleri açıkça belirtilmese de ülkenin savaşçı politikasının bu soruna yol açan etkiler arasında. Özellikle Ukrayna'ya karşı savaş başlatan işgalci Rusya, Avrupa ülkelerinin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalarak küresel sistemden uzak kaldı. Öte yandan ekonomik yaptırımlarla boğuşan Rusya'da halk zor şartlarda yaşıyor.
RUSLAR SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA SEKİZ MİLYONDAN FAZLA PAKET SATIN ALDIBu sene 24 Şubat'ta başlayan savaşla birlikte Ruslar son dokuz ayda 8 milyondan fazla paket satın aldı. Özellikle Moskova, St. Petersburg, Karelya ve Rostov bölgelerinde antidepresan kullanımının satışı artmıştı. İthalat oranı ise yüzde 42 yükseldi. 2021 yılına göre 1 buçuk kat fazla antidepresan satın alan Ruslar, 21 Eylül'de ilan edilen seferberlik kararıyla birlikte ülkelerini terk ediyor.
Uzmanlar Rusların söz konusu yaptırımlardan dolayı tedirgin olduğunu belirtiyor. TASS'a göre ülke sakinleri, bu tür ilaçlardan 108 milyon paket satın aldı ve geçen yıla göre yüzde 56 daha fazla (yaklaşık 14 milyar ruble) harcadı.