Rusya askerlerini inek ahırına yerleştiriyor

İşgalci Rusya askerlerini inek ahırına yerleştiriyor!

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 18:15
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’ya başlattığı savaşta büyük kayıplar veren Rusya, çareyi seferberlik ilan etmekle buldu. Ancak seferberlik çerçevesinde orduya alınan yeni askerlere hem uygun ekipman sağlanamıyor hem de askerleri yerleştirilecek yer bulunamıyor. Rus askerinin bir ahıra yerleştirildiğini gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Kremlin yönetimi 21 Eylül’de ülke çapında sözde kısmi seferberlik başlattı. Rusya’nın farklı bölgelerinde binlerce erkek askerliğe alındı. Ancak Rusya’da askerliğe yeni alınan personelin yerleştirilmesi konusunda sorunlar yaşanıyor. Rusya’nın Penza kentindeki 3. Alayda görev yapan askerin bir inek ahırına yerleştirildiği bildirildi. İnek ahırına yerleştirilen askerlerden birinin sosyal medyada paylaştığı videoda, “İşte Penza’dan 3. alay. İlk başta kendi ellerimizle kurduğumuz çadırlarda yaşıyorduk. Ama yağmur yağdığı için yer değiştirmek zorunda kaldık. Eskiden burası inek ahırıydı.” dedi

Soğuk olduğu için herkesin hastalandığını anlatan asker, “Pisliğe battık… Her taraf açık, ıslak, kapı pencere yok. Betona saman attık bu şekilde uyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha önce seferberlik kapsamında Rus ordusuna çağrılan askerlerin ekipmanını kendi parasıyla alması gerektiği ortaya çıktı. Askerliğe alınanların satın alması gereken ekipman listesinde üniforma, iç çamaşırı ve çelik yelek de yer alıyor.