Rusya, işgal edilen Kırım'a yeni füze sistemleri yerleştirme kararı aldı

Rusya, işgal edilen Kırım'a yeni füze sistemleri yerleştirme kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2021 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2021 19:03
https://www.qha.com.tr/

Rusya Savunma Bakanlığı, güney hava savunmasını güçlendirmek için harekete geçti. Bu kapsamda, ülkenin güney bölgelerine ve işgal altındaki Kırım’a modernize edilen S-300PM-2 füze sistemleri konuşlandırılacak.

Rusya, işgal altındaki Kırım’a yeni füze sistemleri yerleştirecek. İzvestiya gazetesinin haberine göre güney hava savunmasını güçlendirme kararını alan Rusya Savunma Bakanlığı, Kafkas ve Rostov bölgelerine ayrıca işgal altındaki Kırım’a yenilenmiş uçaksavar füze sistemleri konuşlandırma kararı aldı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, silahlanma programı kapsamında eski S-300PS sistemleri yerine modernize edilen S-300PM-2 füze sistemleri yerleştirilecek. Yenilenmiş S-300PM-2 uçaksavar sistemleri 250 kilometre uzaklığındaki hava sistemleri yok etme potansiyeline sahip.

BM GENEL KURULUNDAN “KIRIM’IN ASKERİLEŞTİRİLMESİ” KARARI

İşgalci devlet Rusya uluslararası hukuk normları ihlal ederek Kırım'ı askerileştirmeye devam ediyor. Bilindiği gibi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 9 Aralık 2021 tarihinde, Ukrayna’nın işgal altındaki toprağı Kırım’da Rusya’nın askeri faaliyetlerine ve saldırganlığına ilişkin, “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar), Karadeniz ve Azak Denizi’nin Askerileştirilmesi Sorunu” başlıklı karar kabul edildi. Kararda, Kırım’ın işgalinin kınandığı ve yarımadanın derhal Ukrayna’ya iade edilmesi gerektiği vurgulanırken, işgal altındaki Kırım’ın, nükleer yük taşıyabilecek silahların yarımadaya taşınması dahil olmak üzere dev bir askeri üsse dönüştürülmesinin bölgedeki güvenlik ve istikrar için doğrudan bir tehdit oluşturduğu belirtildi. Rusya’ya söz konusu faaliyetlere son verme çağrısı yapıldı.