İşgal altındaki Kırım'da peş peşe patlamalar meydana geldi

Rus işgali altındaki Kırım'da 3 Ağustos'u 4 Ağustos'a bağlayan gece SİHA saldırıları düzenlendi. Akmescit, Kefe, Kerç ve Sak bölgelerinde patlamalar yaşanırken Kerç Köprüsü trafiğe kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2026 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2026 09:30
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım'da 3 Ağustos'u 4 Ağustos'a bağlayan gece silahlı insansız hava araçları (SİHA) saldırıları sonucunda patlamalar meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, Sak bölgesinde, Kefe (Feodosiya), Akmescit (Simferopol) ve Kerç'te patlama sesleri duyuldu.

Sosyal medyada faaliyet gösteren "Krımskiy Veter" (Kırım Rüzgârı) izleme grubunun aktardığına göre, gece saat 01.00 sıralarında Akmescit'te en az iki şiddetli patlama yaşandı.

Paylaşılan bilgilere göre, Kefe'de Rus mobil hava savunma unsurları bir SİHA'yı düşürmeye çalıştı. Ancak SİHA'nın kentteki petrol depolama tesisinin bulunduğu bölgeyi vurmuş olabileceği bildirildi.

KERÇ LİMANI ÇEVRESİNDE HAREKETLİLİK YAŞANDI

Haberde, Kerç'te de patlama sesleri ve SİHA uçuşları bildirildi. En yoğun hareketliliğin Mitridat Dağı çevresi ile Kerç Deniz Limanı bölgesinde yaşandığı ifade edildi.

Yerel sosyal medya hesaplarında liman yakınlarında yangın çıktığı yönünde paylaşımlar yapılırken, saldırı sırasında Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü'ndeki araç trafiğinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Yarımadada yaşanan patlamalara ilişkin Ukraynalı yetkililerden henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Ukrayna Savunma Kuvvetleri, daha önce işgal altındaki Kırım'da iki demiryolu köprüsü, deniz insansız araçlarının depolandığı bir tesis ile Rusya Karadeniz Filosu'na bağlı bir elektronik istihbarat birimini hedef aldığını açıklamıştı.