
Rus işgal güçlerinin sabah saatlerinde silahlı baskınlar düzenleyerek evlerinde arama yapmasına tanık olan ve Rus zulmünün kurbanı olan çocuklara maddi ve manevi destek sağlamak için başlatılan “Kırım Çocukluğu” projesi kapsamında Canköy bölgesinde Kırım Tatar siyasi tutsakların çocukları için iftar programı düzenlendi.
Kırım Çocukluğu projesince yapılan açıklamada, 12 Mart 2025 tarihinde Canköy bölgesinde siyasi tutsakların çocukları için iftar verildiği duyuruldu. Etkinlikle ilgili bilgi veren Zera Acıumerova, “Bugün Ramazan ayında, Canköy bölgesinde oruç tutan siyasi tutsakların çocuklarına iftar verdik. Özellikle bu ay katılım gösteren ve maddi destekte bulunan herkese minnettarım.” ifadelerini kullandı.
"İSLAM'DA ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNE SEVİNÇ KOYMAK ÇOK ÖNEMLİDİR"
Samimi bir ortamda gerçekleşen iftarın ardından çocukların sohbet ederek, başarılarını ve kazanımlarını birbirleriyle paylaştığı aktarılarak, “İslam'da çocukların gönüllerine sevinç koymak ve onlara değerlerimizi aşılamak çok önemlidir. Ramazan ayının bu mübarek günlerinde siyasi tutukluların yakınlarını şefkatle kucaklamaya çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza yaşattığınız bu sevinçten dolayı Allah sizden razı olsun!” denildi.