
Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) heyeti, 20–24 Şubat 2026 tarihleri arasında Almanya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Heyette, KTMM Başkanı Refat Çubarov ile Meclis üyesi Eskender Bariyev yer alıyor.
KTMM’den yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Almanya’daki soydaşlar ile Ukrayna ve Kırım Tatar diasporası temsilcileriyle bir dizi toplantı planlandı. 19 Şubat’ta Ramazan ayının başlayacak olması nedeniyle buluşmalar akşam saatlerinde yapılacak.
Toplantı programı şu şekilde açıklandı:
20 Şubat – Neuss
Neuss Türkischer Sport und Kulturverein (Fürtherstr. 83–85, 41462 Neuss)
17.00–18.00: Toplantı
18.00: İftar programı (katılımcılara açık). İftarın ardından toplantı devam edecek.
21 Şubat – Dietzenbach
Volta Str. 4, 63128 Dietzenbach
20.00: Toplantı
23 Şubat – Berlin
Berlin Türk Cemaati (Skalitzer Str. 13, 10999 Berlin)
20.00: Toplantı
Ayrıca Refat Çubarov ve Eskender Bariyev, 23 Şubat günü Berlin’de düzenlenecek olan Café Kyiv etkinliğine katılacak. Her yıl gerçekleştirilen bu geniş kapsamlı organizasyon; Ukraynalı ve Avrupalı siyasetçileri, kültür ve iş dünyası temsilcilerini ve sivil toplum aktörlerini bir araya getiriyor. Etkinlikte Ukrayna’ya destek, ülkenin Avrupa geleceği, yeniden inşa süreci ve özellikle güvenlik alanındaki deneyim paylaşımı ele alınıyor.
Heyet, 24 Şubat’ta ise Berlin’de düzenlenecek Ukrayna’ya destek yürüyüşüne katılacak. Saat 18.00’de Lustgarten’dan başlayacak yürüyüşün ardından saat 19.00’da Brandenburg Kapısı önünde miting gerçekleştirilecek.
Meclis yetkilileri, belirtilen tarih ve adreslerde tüm katılımcılarla bir araya gelmekten memnuniyet duyacaklarını bildirdi.