Rus polisi, iş birlikçi Balbek'i gözaltına aldı

Kırım'ın 2014 yılında işgal edildiği süreçte işgalcilerle iş birliği yapan hain Ruslan Balbek, Rusya'da gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2025 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2025 15:19
https://www.qha.com.tr/

Rusya İçişleri Bakanlığı, Kırım'ın 2014 yılında işgal edildiği süreçte Rus iş birlikçiliği yapan sözde eski Rusya Milletvekili Ruslan Balbek’in bugün gözaltına alındığını bildirdi.

Yapılan açıklamada Balbek’in “bilgiye izinsiz erişim” ve “iftira” suçlamaları çerçevesinde gözaltına alındığı aktarıldı.

Balbek, bir dönem en aktif Kırım Tatar işbirlikçilerinden biri olarak öne çıkmıştı. Temmuz ayında hakkında arama kararının çıkarıldığı öğrenilmişti. Kremlin'in propaganda mekanizması içerisindeki sosyal medya hesaplarından olan "Mash na Volne", Balbek'in muhtemelen Türkiye'de saklandığı ileri sürülmüştü.

Ruslan Balbek, Kırım'ın işgal sürecinde yaptığı iş birliğine karşılık olarak 2014-2016 yılları arasında sözde "Kırım Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı", 2016-2021 yılları arasında Kırım'dan sözde "Rusya Federasyonu Devlet Duması Üyesi" olarak ödüllendirilmişti. Aynı dönem Rusya Devlet Dumasında Milliyetler Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.