Rusya, işgal altındaki Kırım’a “yabancı gazeteciler” getirerek propaganda faaliyeti yürüttü

Ukrayna merkezli Kırım Entegrasyon Derneği, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’a farklı ülkelerden olduğu iddia edilen “yabancı gazeteciler” getirdiğini ve bunun propaganda amacı taşıdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2026 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2026 18:03
https://www.qha.com.tr/

Kırım Entegrasyon Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre Rusya, Japonya, Türkiye, Çin, Kongo, Kuzey Makedonya, Ekvador ve diğer ülkelerden kişileri Kırım’a götürdü.

Açıklamada, bu kişilerin bağımsız gazeteciler olmadığı ve bir kısmının Rusya yanlısı yapılarla bağlantılı olabileceği ifade edildi.

PROPAGANDA PROGRAMI: RUSYA’YA YABANCI GAZETECİLER

Rus tarafı ziyaretin, “Rusya’ya yabancı gazeteciler” adlı bir proje kapsamında gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamada programın amacı, Rusya’nın kontrol ettiği Ukrayna toprakları ve Kırım hakkında “sözde objektif bilgi sunmak” olarak tanımlandı.

AKMESCİT YÖNETİMİYLE GÖRÜŞMELER

Heyetin, Rusya tarafından atanan Kırım'ın sözde Başkanı, Kremlin kuklası Sergey Aksyonov ve diğer iş birlikçilerle görüştüğü bildirildi.

Ziyaret kapsamında grubun daha önce Donetsk ve Mariupol gibi Rusya’nın işgal ettiği bölgelere de götürüldüğü aktarıldı.

“BAĞIMSIZLIK ŞÜPHELİ” İDDİASI

Ukraynalı kuruluş, katılımcıların bir kısmının gazetecilik alanında bilinir bir profesyonel geçmişe sahip olmadığını ve bazılarının Rusya’daki siyasi yapılarla ilişkili olabileceğini kaydetti.