
Rusya, işgal altına aldığı Kırım'da tarihî eserleri tahrip ederek, bölgedeki kültürel ve tarihî değerleri yok etmeyi hedefliyor. İşgalci yönetim, Kırım'ın Akyar (Sivastopol) kentindeki alışveriş merkezi (AVM) ve müstakil ev inşa etmek için Roma'dan kalma bir anıtı tahrip ediyor.
RUSYA, AVM VE MÜSTAKİL EV İNŞA ETMEK İÇİN TARİHÎ ANITI YIKACAK
Ukrayna Millî Direniş Merkezi tarafından verilen bilgide işgalciler Balıklava bölgesinde, milattan sonra (MS.) 2-3. yüzyıla ait Roma kalesinin bulunduğu alana AVM ve villaların yapılmasını öngören bir inşaat projesini onayladı.
BÖLGEDE YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
Direniş Merkezi, bölgede 1992 yılında yapılan incelemeler sonucunda Roma dönemine ait gümüş para hazinesi bulunduğunu anımsattığı açıklamasında, "Burası, Avrupa’daki az sayıdaki Jüpiter Doliçenus kutsal alanlarından biriydi." ifadelerine yer verdi. Edinilen bilgiye göre ise işgalcilerin şimdiden bölgede yıkım çalışmalarına başladığı kaydedildi.
"UKRAYNA VE DÜNYA KÜLTÜREL MİRASININ YOK EDİLMESİNE YÖNELİK BİR SUÇ"
Merkez konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu yalnızca bir barbarlık örneği değil, aynı zamanda Ukrayna ve dünya kültürel mirasının yok edilmesine yönelik suç teşkil eden bir politikanın devamıdır." dedi.