Ukrayna donanması Akyar'da Rusya'ya ait SİHA üssünü hedef aldı

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Rusya'nın Karadeniz’deki deniz trafiğini ve Ukrayna donanmasının hareketlerini izlemek için kullanıldığı SİHA'ları imha etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2025 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2025 15:21
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Rus işgali altındaki Akyar’da (Sivastopol) konuşlandırılan silahlı insansız hava araçları (SİHA) üssünü vurdu.

Deniz Kuvvetleri tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Akyar’daki Hersones hava üssünde bulunan Forpost ve Mohajer-6 tipi SİHA'ların üssü hedef alındı. Saldırıda üç Mohajer-6 ve iki Forpost tipi SİHA imha edildi.

Söz konusu SİHA’ların, Rusya tarafından Karadeniz’deki deniz trafiğini ve Ukrayna donanmasının hareketlerini izlemek için kullanıldığı belirtilen açıklamada, “Mücadele devam ediyor! Kırım Ukrayna’dır!” denildi.