
Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (HUR), 25 Temmuz'u 26 Temmuz'a bağlayan gece Rus işgali altındaki Kırım'a yönelik düzenlediği operasyonda bir S-400 "Triumf" hava savunma sistemine ait füze rampası ile 96L6 tipi erken uyarı ve gözetleme radar sistemini vurduklarını açıkladı.
HUR'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, silahlı insansız hava aracı (SİHA) birliklerinin Rus hava savunma sistemini tespit ederek füze rampası ile radarını imha ettiği bildirildi.
Açıklamada, "Rus Triumf sistemi imha edildi. HUR uzmanları Kırım'da S-400 sistemine ait füze rampasını ve radarını yaktı." ifadelerine yer verildi.
KIRIM'DA OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Öte yandan, 27 Temmuz gecesi işgal altındaki Kırım'da meydana gelen patlamaların ardından Akmescit (Simferopol) ve Akyar'da (Sivastopol) geniş çaplı elektrik kesintileri yaşanmış, Bahçesaray'daki ana elektrik trafo merkezinde ve işgalci Rus Karadeniz Filosu'na bağlı 133. Lojistik Destek Tugayı yakınlarında yangın çıktığı bildirilmişti.
Ukrayna Savunma Kuvvetleri ayrıca 26 Temmuz gecesi Kırım'daki Yaşpek (Vnukovoye) yakınlarında bulunan "Çernomorneftegaz" tesisini ve Akmeçit (Çernomorskoye) yakınlarında Rus ordusunun "Geran", "Gerbera" tipi kamikaze SİHA'larını kontrol etmekte kullandığı bir haberleşme rölesini vurduklarını açıklamıştı.