
Akmescit’in merkezinde bulunan Puşkin sokağında artık Kırım Tatar şarkılarını duymak mümkün. Akmescit sakinleri için Kırım Tatar şarkılarını söyleyen ise ressam Mustafa Murtazayev.
Son 4 yıl içinde hem ülke içi hem yurtdışında talep gören ve aralarında portre, manzara, natürmort resimlerinin olduğu yaklaşık 100 resim yapan Mustafa Murtazayev’in ayrıca güzel sese sahip olduğu öğrenildi.
Mustafa Murtazayev’in şarkı söylediği ve Kırım Tatar fotoğrafçı Reşat Aliyev'in paylaştığı video, sosyal ağlarda kullanıcılar tarafından aktif olarak izleniyor ve yorumlanıyor.
Kırımlı kullanıcılar, “Yetenekli genç! İnsan, böyle güçlü ruhlu kişilerle karşılaşınca utanmaya başlıyor, sorunlarının o kadar büyük olmadığını anlıyor” diye yorumlarda bulundu.
Doğuştan elsiz olması Mustafa Murtazayev'in güzel resimler yapmasını engelleyemedi. Murtazayev, şarkı söylemenin ve resim yapmanın yanı sıra şiir de yazıyor.