Prof. Dr. Muallâ Uydu Yücel: Türk kadını geçmişten devraldığı mirası bugün de güçlü bir şekilde yaşatıyor

Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Muallâ Uydu Yücel, Türk dünyasına hizmet eden kadınlara ödüllerinin takdim edildiği gece sonrasında QHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2025 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2025 16:11
https://www.qha.com.tr/

Mustafa KOÇYEGİT QHA Ankara

Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği tarafından tertip edilen Türk Dünyasının Umay Anaları Ödül Töreni, 9 Mayıs 2025 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Türk dünyasına hizmetleri dolayısıyla Türk kadınlarının ödüllendirildiği gece sonunda Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Muallâ Uydu Yücel, Kırım Haber Ajansına (QHA) konuştu.

Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Muallâ Uydu Yücel, Türk dünyasına hizmet eden kadınlara ödüllerinin takdim edildiği gece sonrasında Kırım Haber Ajansına (QHA) özel açıklamalarda bulundu. pic.twitter.com/OJ2A8EoaPt

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) May 10, 2025

"TÜRK TARİHİ GÜÇLÜ KADINLARIN TARİHİDİR"

Sözlerine "Türk tarihi güçlü kadınların tarihidir." diyerek başlayan Prof. Dr. Muallâ Uydu Yücel, "Çünkü kadın her şeyden önce devletin ve ailenin temelidir. Dolayısıyla Türk kadını geçmişten devraldığı bu mirası bugün de güçlü bir şekilde yaşatıyor." ifadelerini kullandı.

Birliğinin kuruluş felsefesinin Türk dünyasındaki bütün kadınları bir birlik çatısı altında bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yücel, ödül törenine ilişkin olarak ise, "Türk kültürüne, Türk tarihine hizmet eden Umay Analarımıza bir vefa borcu olsun dedik. Ve onları bu geceyle ödüllendirmek istedik." dedi.