
25 Ağustos'ta İngiltere'de Buckingham Sarayı önünde bir saldırganın tekbir getirerek 120 santimlik bıçakla polislere saldırı girişiminde bulunmasıyla ilgili açıklama yapıldı.
158729
İngiliz polisi tarafından yapılan açıklamaya göre yanındaki bıçağı yolcu koltuğunun altından çıkaran saldırganın sağa sola savurmaya başladığı, üç polis memurunun bu saldırı neticesinde hafif yara aldığı bildirildi.
26 yaşındaki saldırgan göz yaşartıcı sprey kullanılarak etkisiz hale getirilirken başka bir şüphelinin aranmadığı, saldırganın sorgusunun sürdüğü belirtildi. Soruşturmayla ilgili olarak İngiltere Başbakanı Theresa May bir açıklama yayımlayarak Londra polisine teşekkür etti.
Bilindiği gibi aynı gün Belçika'nın başkenti Brüksel'de de benzeri bir saldırı yaşanmış, sokaklarda devriye gezen iki askere palayla saldıran bir kişi vurulmuştu.