İz bırakan Kırım Tatarları dualarla anıldı

Kırım davasına önemli hizmetleri bulunan ve 2015 yılında hayatını kaybeden Kırım Tatarları, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi'nde bugün akşam (8 Ocak Cuma günü) dualar ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2016 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2016 23:23
https://www.qha.com.tr/

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi'nde bugün akşam (8 Ocak Cuma günü) düzenlenen anma programında Dr. Çiçek Kırımlı, Saim Osman Karahan, Nurettin Mahir Altuğ, Hamdi Mert, Numan Yüksel, Erdoğan Duvarcı, Mesut Eriş, Ahmet Demir Yüce ve Gülseren Nas gibi isimlerin yanı sıra yıl içerisinde hayatını kaybeden Kırım Tatarları da dualarla anıldı.

Saat 19.30'da başlayan anma programında konuşan Kırım Derneği Genel Merkezi Başkan Vekili Mükremin Şahin, 2015'in kayıpların çok olduğu acılı bir yıl olduğunu ifade ederek, hayatını kaybedenleri tek tek andı. Şahin, "Bugün burada 2015 yılında aramızdan ayrılan büyüklerimizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın ruhlarına dua okumak ve onları anmak için toplanmış bulunuyoruz. Milleti için, Kırım ve Kırım Tatarları için çok önemli çalışmalarda bulunmuş arkadaşlarımız malesef üzüntü verici şartlar içerisinde aramızdan ayrıldılar. Hepsinin mekanı cennet olsun" dedi.

Kurtuluş Camii İmamı Bektaş Çelik'in Yasin-i Şerif okunduğu programda, Kırım Derneği Genel Sekreteri Ömer Özel dualar okudu. Özel, hayatını kaybedenlerin yanı sıra bugün vatan Kırım'da zulüm gören Kırım Tatarlarını da dile getirerek Kırım'ın Rus işgalinden kurtulması için dua etti.

Duaların ardından Dr. Hakan Kırımlı yaptığı konuşmada hayatını kaybeden isimleri tek tek anarak onların neler yaptıklarını anlattı. Kırımlı 2014 ve 2015 yıllarının korkunç ve kara geçen yıllar olduğunu vurgulayarak, "Canımızdan çok sevdiğimiz vatanımız Kırım, dünyanın en alçak, en cani idaresi olan Putin rejimi tarafından işgal edildi. Bizim milletimizin sınavı daha devam ediyor" dedi.

Dernek yönetim kurulu ve üyeleri, hayatını kaybedenlerin yakınları ile çok sayıda Kırım Tatarının katıldığı anma programında, hayatını kaybeden Kırım Tatarları anıldıktan sonra helva dağıtılarak ikramlarda bulunuldu.