
Mali'de ülkenin orta kesimlerinde patlak veren etnik gruplar arasındaki çatışma yüzünden beş kişi hayatını kaybetti.
TRT Haber'in aktardığına göre Mali'nin orta kesimlerindeki Mopti'ye bağlı Kareri bölgesinde, Bambara ve Peul etnik grupları arasında dün 28 Ağustos'ta silahlı çatışma çıktı. Olaylar neticesinde 5 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.
Çatışmanın taraflarına sükunet çağrısı yapan hükümet, olaya karışanları belirleyebilmek için soruşturma başlattı. Bir iddiaya göre çatışmalar Bambara mensuplarının, Peul üyelerinin evlerini yağmalama girişiminin ardından başladı. Yine iki topluluk arasında 19 Ağustos'ta benzer gerekçelerle çatışma çıkmış, olaylarda 9 kişi ölmüştü.
Hem radikal unsurların saldırılarının hem de etnik çatışmaların söz konusu olduğu Mali'de hükümetin daha önce ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiği duyurulmuştu.