Aliyev Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi

Azerbaycan'dan havalanan Türk askerî kargo uçağı, Gürcistan sınırında düştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 6 şehidin olduğunu belirttiği açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2025 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2025 16:40
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün Azerbaycan'ın Gence kentinden havalanarak Türkiye'ye doğru hareket eden C130 Türk askerî kargo uçağının Gürcistan sınırında düşmesi nedeniyle 6 askerin şehit düştüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Azerbaycan devlet haber ajansı Azertac'ın haberine göre Aliyev mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Başkan.

Sevgili Kardeşim.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir askeri kargo uçağının Gence'den havalandıktan sonra Gürcistan topraklarında düşmesi ve 6 askerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan haberle derinden sarsıldık.

Bu zor anlarda acınızı paylaşıyor, Azerbaycan halkı ve şahsım adına, yaşanan bu faciadan dolayı sizlere, merhumların ailelerine, yakınlarına ve kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyorum.

Allah rahmet eylesin!