
Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Azerbaycan’ın gaz ihracatında yeni bir sayfa açtı.
Güney ve merkezî Avrupa ülkelerine doğal gaz taşınmasını sağlayan Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) vasıtasıyla, Avusturya ve Almanya da Azerbaycan doğal gazını tedarik edecek.
AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENİLİR ENERJİ ORTAĞI AZERBAYCAN
Azerbaycan doğal gazının İtalya üzerinden Avusturya ve Almanya’ya aktarılması, Azerbaycan doğal gazına erişimi kolaylaştırdı. Böylelikle, Azerbaycan doğal gazını tedarik eden ülkelerin sayısı 16 oldu.
Azerbaycan devlet haber ajansı AZERTAC’ın 16 Ocak 2025 tarihinde gündeme taşıdığı haberine göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in öncülüğünde oluşturulan doğal gaz stratejisi sayesinde, SOCAR’ın Avrupa ve Orta Doğu pazarlarındaki doğal gaz ihracatının kapsamını geliştirmeye devam ettiği aktarıldı. Ayrıca Azerbaycan’ın, çeşitli ülkelerle doğal gaz iş birliklerini artırarak enerji tedarikçisi konumunu ve itibarını daha da sağlamlaştırdığı belirtildi.