
Güney Azerbaycan'da Türk kimliğini ve Türkçenin varlığını reddeden İran rejiminin baskısı devam ediyor. Bölgede Güney Azerbaycan Türkleri çocuklarına istediği ismi koyamıyor.
Güney Azerbaycan TV'nin (GünAz TV) gündeme taşıdığı habere göre, Erdebil Nüfus Müdürlüğü ailesi tarafından Ayhan adı konulan Güney Azerbyacan Türkü bebeğe nüfus cüzdanı vermeyi reddetti.
BİRKAÇ TÜRK İSMİ DAHA DENENDİ
Ayhan bebeğin babası Sajjad Rashidi, "Nüfus Müdürlüğü, Ayhan ismi için doğum belgesi düzenleyemeyeceklerini söylüyor çünkü bu isim İran isimleri listesinde yer almıyor." ifadelerini kullandı. Ayrıca baba Sajjad Rashidi, daha sonra birkaç Türk ismi için daha belge almak istediklerini ancak Erdebil Nüfus Müdürlüğünün bu isimleri de kabul etmediğini söyledi.
Güney Azerbaycan'da İran rejiminin Nüfus Müdürlükleri yeni doğan çocuklara ancak İran'ın kabul ettiği listeden seçilen isimler için belge düzenliyor. Nüfus Müdürlüğü, listede olmayan isimleri “yabancı” isim olarak değerlendiriliyor ve İran kimliğiyle çeliştiğini iddia ediyor.